Turkish

Çikolatalı mousse ile Cappucino kek



 
Malzemeler:


-          230 gr yağ, oda sıcaklığında



-          230 gr açık esmer șeker


-          3 çay kașığı vanilya aroması


-          4 yumurta, yumurta akı ayrılmıs


-          75 gr cappucino çikolatası, parçalara bölünmüș


-          230 gr un


-          150 gr bitter çikolata


-          250 gr ricotta peyniri


-          200 ml taze krema


-          1 yemek kasığı esmer șeker


-          4 yemek kașığı ılık kahve


-          3 yemek kașığı kakao


-          1 paket kabartma tozu


-          2 kașık yoğurt


-          1.5 bardak süt


Yapılışı:


1.       Fırını 180 derecede ısıtın. Kalıpları kağıtla kaplayın. Margarini, açık esmer șekeri ve vanilya-aromasını 3 dakika hafifçe çırpın. Yumurtaları çırparak karıșıma ekleyin ve hafifçe 3 dakika çırpın.


2.        Capuccino çikolatasını au-bain marie eritin ve karıșıma ekleyin. 


3.       Yumurta beyazlarını bir kapta çırpın ve çikolata karıșımına ekleyin. Unu eleyerek ekleyin. karıșımı iki kaba bölüștürün ve 25 dakikada pișirin. Kekler piștikten 15 dakika sonra kalıblarından çıkarıp soğumaya bırakın.


4.       Bu sırada çikolata kremasını hazırlamaya bașlayın. Bitter çikolatayı yine au-bain marie eritin. Ricottayı, taze kremayı, esmer șekeri ve kahveyi çırpın. Eritilmiș çikolatayı ekleyip, karıștırıp üstü kapalı buzdolabında bir saat bekletin.


5.       Çikolata kremasını kekin üzerine bölüștürün ve öbür keki üzerine yerleștirin. Hafifçe bastırıp kekin üzerine kakao eleyin.


 
 
 
             
Afiyet olsun!
 



















Elmalı Gül pastası


 
 
 
Gereçler:


Hamur için:
* 125 gr tuzsuz tereyağ

* 70 gr pudraşeker
* 1 yumurta
* 1 paket vanilya
* 100 gr çekilmi
ş badem
* 150 gr un

Krema için* 400 ml süt
* 2 çorba ka
şığı gül suyu
* 3 yumurta sar
ısı
* 1 paket vanilya
* 6 çorba ka
şığı toz seker
* 4 çorba ka
şığı un

* 6 – 8 adet soyulmam
ış elma (çekirdek kısmını çıkartın ve yarım ay şeklinde ince 
  ince dilimleyin)

* 2 çorba kaşığı gül reçeli
 
 

 

Yapışı:

 

* Bir kabın içinde yağ, şeker, vanilya ve gül suyunu karıştırın. Yumurtayı, çekilmiş
   bademi ve unu ekleyin. Hamuru k
ıvama gelene kadar yoğurun.
 * Pasta kal
ıbını yağlayın ve üzerine un serpin. Hamuru pasta kalıbına gore açın, ve
    kal
ıba yerleştirin. Kalıptaki hamuru folyo ile kaplayın ve bir saat buz dolabında
    bekletin.
* Krema için, unu,
şeker ve vanilya ile karıştırın. Gül suyunu süte katın. Yumurta
   sar
ısına azar azar sütü ekleyin. Krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.  
   Kremayi k
ısık ocakta pişirin ve pişirdikten sonra sogutun.  

* Soğutulmus kremayı hamurun üzerine yayın.
* Elman
ın çekirdek kısmını çıkartın ve yarım ay şeklinde ince ince dilimleyin.

  Dilimleri gül şeklinde sarın ve kremanın üzerine dıştan başlayarak yerleştirin.
* Gül reçelini
ısıtın ve güllere sürün.

* Isıtılmış fırında 180°C’de hamur altın sarısı olana kadar pişirin.
* Pastayi soğumaya b
ırakın.

Afiyet olsun!
 
 
 

 
 















 

No comments:

Post a Comment